Når hverdagen driller og det hele mest af alt rimer på vasketøj og regninger, så er det rart at kunne drømme sig væk. En dagdrøm, hvor bøvl forsvinder med et knips og alting bare er en smule nemmere. Her leverer Netflix-serien Emily in Paris på alle parametre.

Emily in Paris handler om amerikaneren Emily, der bliver udstationeret på et reklamebureau i Paris. Hendes version af Paris kan nok bedst beskrives som en glittet fantasi, hvor lækre caféer, smukke mennesker og historiske landemærker altid er indenfor rækkevidde. Plottet er simpelt, dramaet stikker ikke særlig dybt og alle de udfordringer, Emily møder på sin vej, er hurtigt fikset.

Kort sagt, så er Emily in Paris den perfekte dagdrøm, hvor man ikke behøver at bruge for mange hjerneceller, men kan drømme sig væk i en verden, hvor alting bare er lidt nemmere og samtidig totalt urealistisk.

I sæson 4, hvor sidste del lige er kommet på Netflix, er Emilys lækre franske nabo Gabriel, som hun var været vild med siden første sæson, endelig single. Han var ellers sammen med Camille, der var Emilys første ven i Paris. Gabriel og Camille skulle egentlig giftes i slutningen af sæson 3. Men på grund af en masse dramatik, så endte det ikke sådan, og vejen var endelig banet for Emily og Gabriels happy ending.

Emily i Rom

Klicheerne står i kø, da Emily besøger Rom. (Cr. Giulia Parmigiani/Netflix © 2024)

Emily in Rome?

Men det er jo aldrig helt så enkelt, for der kommer både en graviditet, en elskerinde, en sur eks-svigermor med skumle planer, og en ny amerikansk pige på kontoret, der alt sammen truer med at ødelægge lykken for Emily og Gabriel.

Samtidig dukker en ualmindelig lækker italiener op på toppen af et bjerg. Han er som taget ud af en old school-kærlighedsroman, og er selvfølgelig straks vild med Emily. Derfor gør han alt, hvad han kan, for at overtale hende til at tage til Rom, da de mødes igen. Så Emily kommer på en guidet tur til Italiens hovedstad, der selvfølgelig foregår på en Vespa. Klicheerne står i kø, men jeg elskede hvert et øjeblik.

Emily in Paris - Emily og Gabriel

Emily og Gabriel (Foto: Cr. Stephanie Branchu/Netflix © 2024)

Langt fra hverdagen

Emily in Paris bliver nok aldrig et stort dramatisk mesterværk, men det skal alt heldigvis ikke være. Til gengæld er det glimrende underholdning, når man er en 40-årig mor til to, der en gang imellem har lyst til at drømme sig væk til en verden, der ikke lugter af hverdag. Hvor der er fantastisk mad, man ikke tager på af. Der er ekstravagant tøj, som ville se fjollet ud i den virkelige verden på almindelige mennesker. Her kan man kan bo i en smuk historisk by i lejligheder, der altid ligger i det mest charmerende kvarter, ligegyldigt hvad boligbudgettet er.

Om en uge kommer jeg ikke til at kunne huske handlingen i Emily in Paris. Præcis som når man vågner op fra en fantastisk drøm, der gjorde det den skulle. Den gav hjernen en pause, så man er klar til den hverdag, der heldigvis også en ret skøn det meste af tiden.

Alle afsnit af Emily in Paris sæson 4 kan ses på Netflix nu.